Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2018 16:38

ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

Συνημμένα αρχεία:

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2018-ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2018
ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ

Επιστημονικός Υπεύθυνος: Αν. Καθηγητής Φραγκίσκος Φ. Φραγκίσκος

Η Ε.Ε.Χ.Σ., στα πλαίσια της προσπάθειάς της για προώθηση και διάδοση των επιστημονικών εξελίξεων στο τομέα της Χειρουργικής Στόματος, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την διεξαγωγή του 4ου Μετεκπαιδευτικού Προγράμματος Χειρουργικής Στόματος.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Θεωρητική και Πρακτική Εκπαίδευση. Θα είναι διάρκειας 64 ωρών και θα υλοποιηθεί στις ακόλουθες ημερομηνίες:

 • Σάββατο 15 / Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018
 • Σάββατο 29 / Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018
 • Σάββατο 13 / Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018
 • Σάββατο 3 / Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

Η θεματολογία του προγράμματος καλύπτει όλο το φάσμα της χειρουργικής στόματος.

Η εκπαιδευτική διαδικασία περιλαμβάνει:

 • εξάσκηση σε χειρουργικές τεχνικές τομών, κρημνών και συρραφής του τραύματος (σε κεφαλές χοίρων)
 • παρασκευή μοσχεύματος από πλάσμα πλούσιο σε αυξητικούς παράγοντες (PRGF) μετά από αιμοληψία
 • επίδειξη εργαλείων που χρησιμοποιούνται στη χειρουργική του στόματος
 • μελέτη πανοραμικών ακτινογραφιών και αξονικών τομογραφιών
 • προβολή video με ενδιαφέροντα περιστατικά χειρουργικών επεμβάσεων
 • κυκλική συμμετοχή των εκπαιδευομένων σε ζωντανές επεμβάσεις χειρουργικής στόματος, οι οποίες παράλληλα θα βιντεοσκοπούνται και θα προβάλλονται άμεσα στον σεμιναριακό χώρο. Ο κάθε συμμετέχοντας δικαιούται να εκπαιδευτεί ως πρώτος χειρουργός σε δύο δικούς του ασθενείς με καθοδήγηση των εκπαιδευτών του προγράμματος

Η ε πιστημονική ομάδα των διδασκόντων που θα πλαισιώσει το πρόγραμμα αποτελείται από καταξιωμένους και εξειδικευμένους στο χώρο καθηγητές και κλινικούς με εξειδίκευση στη χειρουργική στόματος.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης. Το πρόγραμμα θα μοριοδοτηθεί με βάση το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πιστωτικών Μονάδων (ECTS).

Το πρακτικό μέρος του προγράμματος θα περιλαμβάνει χρήση χειρουργικών συστημάτων υψηλής τεχνολογίας: Χειρουργικά Mικρομότορ & Πιεζοηλεκτρικά Χειρουργικά Συστήματα

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ, Κυδαθηναίων 3, Πλάκα

Τρίτη, 10 Απριλίου 2018 12:58

6ο ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ

Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017 12:27

6η ΗΜΕΡΙΔΑ EΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

Σύγχρονα πρωτόκολλα αντιμετώπισης προβλημάτων στην κλινική οδοντιατρική πράξη

3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018
Hotel Divani Caravel, Αθήνα (αίθουσα Ολυμπία)

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην 6η Ημερίδατης Επιστημονικής Εταιρείας Χειρουργικής Στόματοςπου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου2018, στο Ξενοδοχείο Divani Caravel.

Η Ημερίδα θα έχει τίτλο "Σύγχρονα πρωτόκολλα αντιμετώπισης προβλημάτων στην κλινική οδοντιατρική πράξη". Σκοπός της ημερίδας είναι, μέσααπό τη διαδραστική σχέση της Χειρουργικής Στόματοςμε τους άλλους τομείς της οδοντιατρικής, ναπροταθούν λύσεις σε πολυσύνθετα προβλήματα ταοποία συχνά συναντά ο σύγχρονος οδοντίατρος, ναδοθούν απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα και κυρίως ναπροβληθούν οι εξελίξεις που πιθανόν αλλάζουν ταδεδομένα στην αντιμετώπιση των ασθενών.

Για άλλη μία χρονιά την Ημερίδα πλαισιώνουνεξαιρετικά αξιόλογοι ομιλητές, με τεράστια κλινική καιερευνητική εμπειρία, διακεκριμένοι μέσω του έργουτους σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, οι οποίοι θαμοιραστούν μαζί σας τις εμπειρίες της καταξιωμένηςδιαδρομής τους.

Ελπίζουμε να είστε όλοι εκεί και να συμμετέχετε ενεργάσε μία παραγωγική κι εποικοδομητική συζήτηση και σεμια γόνιμη και ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων.

Σας υπενθυμίζουμε ότι στο τέλος της Ημερίδας θαχορηγηθεί Πιστοποιητικό παρακολούθησης.Με την ελπίδα και την ευχή ότι η Ημερίδα αυτή, μετά τηνεπιτυχία των προηγούμενων, θα ανταποκριθεί στιςπροσδοκίες σας, σας περιμένουμε.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Χ.Σ.Φ. Φραγκίσκος

Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017 14:55

ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ

Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση των τεσσάρων πρώτων μετεκπαιδευτικών προγραμμάτων εμφυτευματολογίας, η Ε.Ε.Χ.Σ. βρίσκεται στην ευχάριστη θέση, με συμμετέχοντες προσκεκλημένους καθηγητές από Πανεπιστήμια της Βιρτζίνια και του Λονδίνου, να επαναλάβει την εκπαίδευση οδοντιάτρων στην εμφυτευματολογία, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να τοποθετήσουν οστεοενσωματούμενα εμφυτεύματα σε ασθενείς καθώς και να ασκηθούν στην προσθετική τους επιεμφυτευματική αποκατάσταση.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Θεωρητική και Πρακτική Εκπαίδευση.

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Α. Η εκπαίδευση των συμμετεχόντων στην:

 • κλινική και ακτινογραφική αξιολόγηση των ασθενών
 • διαμόρφωση του σχεδίου θεραπείας
 • χρήση πρωτοξειδίου του αζώτου (Ν2Ο)
 • ενδοφλέβια χορήγηση για “μέθη”
 • καρδιοπνευμονική ανάνηψη.

Β. Η εξάσκηση στην τοποθέτηση εμφυτευμάτων και την επιεμφυτευματική προσθετική αποκατάσταση.

Το μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα θα διαρκέσει από τον Νοέμβριο του 2017 έως τον Ιούνιο τ ου 2018, περιλαμβάνει 240 ώρες διδασκαλίας και θα πραγματοποιείται 2 φορές το μήνα, Σάββατο και Κυριακή, από τις 9:00 π.μ έως τις 17:00 μ.μ.

Η θεματολογία του προγράμματος καλύπτει όλο το φάσμα της οδοντιατρικής εμφυτευματολογίας που αρχίζει από τις βασικές αρχές οστεοενσωμάτωσης και καταλήγει στην τοποθέτηση εμφυτευμάτων και την προσθετική αποκατάστασή τους.

Η εκπαιδευτική διαδικασία περιλαμβάνει συνεχή θεωρητική και πρακτική εξάσκηση, βιβλιογραφική ενημέρωση, παρουσίαση περιστατικών και εφαρμογή σχεδίου θεραπείας, παρακολούθηση βιντεοσκοπημένων αλλά και ζωντανών χειρουργικών επεμβάσεων, καθώς και πρακτική εξάσκηση σε μοντέλα γνάθων, κεφαλές χοίρων και σε ασθενείς.

Η ιδιαιτερότητα του προγράμματος έγκειται στο γεγονός ότι οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευθούν και σε ασθενείς, τοποθετώντας οι ίδιοι 5 εμφυτεύματα με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών του προγράμματος. Μετά από την ολοκλήρωση του προγράμματος και την επιτυχή διεκπεραίωση γραπτών και προφορικών εξετάσεων, θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης με μοριοδότηση σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πιστωτικών Μονάδων (ECTS).

Η επιστημονική ομάδα των διδασκόντων που θα πλαισιώσει το πρόγραμμα αποτελείται από καταξιωμνους και εξειδικευμένους στο χώρο καθηγητές και κλινικούς οδοντιάτρους, ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων.

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθούν δωρεάν τα δύο συγγράμματα του Αν. καθηγητή Φραγκίσκου Φραγκίσκου, «Χειρουργική Στόματος» και «Οδοντιατρική Εμφυτευματολογία».

Ειδική προσφορά 10 εμφυτευμάτων και μίας χειρουργικής κασετίνας κοπτικών εργαλείων για τοποθέτηση εμφυτευμάτων, από σύστημα επάνω στο οποίο θα ασκηθούν οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια του Προγράμματος.

Το Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα θα διεξαχθεί στο υπερσύγχρονο εκπαιδευτικό κέντρο της Ε.Ε.Χ.Σ, το οποίο είναι άρτια εξοπλισμένο και οργανωμένο με πρωτοποριακά μέσα θεωρητικής, πρακτικής και κλινικής εκπαίδευσης.

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ, Κυδαθηναίων 3, Πλάκα

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας στη διεύθυνση www.ssos.gr ή επικοινωνήστε τηλεφωνικά με τον κ. Φ. Φραγκίσκο (6945-951699) ή την κ. Π. Παπανικολάου (6977-822154).

Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017 13:22

ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

Συνημμένα αρχεία:

Η Ε.Ε.Χ.Σ., στα πλαίσια της προσπάθειάς της για προώθηση και διάδοση των επιστημονικών εξελίξεων στο τομέα της Χειρουργικής Στόματος, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την διεξαγωγή Μετεκπαιδευτικού
Προγράμματος Χειρουργικής Στόματος. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Θεωρητική και Πρακτική Εκπαίδευση. Θα είναι διάρκειας 64 ωρών και θα υλοποιηθεί στις ακόλουθες ημερομηνίες: Σάββατο 9 / Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017 ? Σάββατο 23 / Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017 ? Σάββατο 7 / Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 ? Σάββατο 4 / Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 Η θεματολογία του προγράμματος καλύπτει όλο το φάσμα της χειρουργικής στόματος.
Η εκπαιδευτική διαδικασία περιλαμβάνει: ? εξάσκηση σε χειρουργικές τεχνικές τομών, κρημνών και συρραφής του τραύματος (σε κεφαλές χοίρων) ? παρασκευή μοσχεύματος από πλάσμα πλούσιο σε αυξητικούς παράγοντες (PRGF) μετά από αιμοληψία ? επίδειξη εργαλείων που χρησιμοποιούνται στη χειρουργική του στόματος ? μελέτη πανοραμικών ακτινογραφιών και αξονικών τομογραφιών ? προβολή video με ενδιαφέροντα περιστατικά
χειρουργικών επεμβάσεων ? κυκλική συμμετοχή των εκπαιδευομένων σε ζωντανές επεμβάσεις χειρουργικής στόματος, οι οποίες παράλληλα θα βιντεοσκοπούνται και θα προβάλλονται άμεσα στον σεμιναριακό χώρο.
? ο κάθε συμμετέχοντας δικαιούται να εκπαιδευτεί ως πρώτος χειρουργός σε δύο δικούς του ασθενείς με καθοδήγηση των εκπαιδευτών του προγράμματος Η επιστημονική ομάδα των διδασκόντων που θα πλαισιώσει το πρόγραμμα αποτελείται από καταξιωμένους και εξειδικευμένους στο χώρο καθηγητές και κλινικούς χειρουργούς στόματος Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.
ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ Κυδαθηναίων 3, Πλάκα

Σάββατο, 29 Απριλίου 2017 23:27

ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΜΑΪΟΣ 2017 ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ

Η Ε.Ε.Χ.Σ. με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την πραγματοποίηση μετεκπαιδευτικών μαθημάτων αισθητικής της περιστοματικής περιοχής. Τα μαθήματα θα διεξαχθούν την 20 & 21 Μαΐου 2017. Οι συμμετέχοντες θα είναι ιατροί όλων των ειδικοτήτων και οδοντίατροι. Η εκπαίδευσή τους θα περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική κατάρτιση. Οι εκπαιδευόμενοι θα ασκηθούν σε επεμβάσεις έγχυσης εμφυτευματικών υλικών στην περιστοματική περιοχή. Μετά την ολοκλήρωση του Σεμιναρίου θα χορηγηθεί πιστοποιητικό  παρακολούθησης. Το Σεμινάριο θα μοριοδοτηθεί με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πιστωτικών Μονάδων (ECTS). Ο αριθμός των υμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει έγκαιρα να υποβάλουν την αίτηση συμμετοχής στην Επιστημονική Εταιρεία Χειρουργικής Στόματος, ηλεκτρονικά (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)
(Η αίτηση είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο www.ssos.gr).

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017 00:31

5η ΗΜΕΡΙΔΑ EΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

Συνημμένα αρχεία:

                                                            ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι, Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλώ να συμμετάσχετε στην 5η Ετήσια Ημερίδα της Επιστημονικής Εταιρείας Χειρουργικής Στόματος που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Caravel, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017
Παρά τη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας και τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν, αρκετές ομάδες Ελλήνων επιστημόνων εξακολουθούν να έχουν σημαντικές ερευνητικές δραστηριότητες συμβάλλοντας μέσα από οργανωμένες προσπάθειες στην παραγωγή νέας γνώσης. Μία τέτοια επιστημονική κοινότητα είναι και η Ε.Ε.Χ.Σ., η οποία, από το 2008 που ιδρύθηκε, έχει ως όραμα να προσφέρει στους οδοντιάτρους υψηλού επιπέδου επιμόρφωση, μέσα από τις εκπαιδευτικές της δραστηριότητες. Η φετινή Ημερίδα έχει τίτλο «Νέες Προσεγγίσεις στην αντιμετώπιση του ασθενούς από τον σύγχρονο γενικό οδοντίατρο». Όπως όλοι διαπιστώνουμε καθημερινά, οι γνώσεις εξελίσσονται ταχύτατα σε πολλούς τομείς της Οδοντιατρικής Επιστήμης αλλάζοντας σημαντικά τους τρόπους διαγνωστικών προσεγγίσεων και θεραπευτικών παρεμβάσεων και κάνοντας ολοένα πιο απαιτητική τη διατήρηση του απαιτούμενου υψηλού επιπέδου εκπαίδευσής μας. Η θεματολογία της Ημερίδας καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα της κλινικής οδοντιατρικής από την σκοπιά της σωστής διάγνωσης του προβλήματος και της ορθής αντιμετώπισης του ασθενούς. Η Ε.Ε.Χ.Σ. έχει την τιμή να φιλοξενήσει για μία ακόμη
φορά ως ομιλητές διακεκριμένους επιστήμονες, η παρουσία των οποίων θα δώσει τη δυνατότητα γόνιμου επιστημονικού διαλόγου, ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών με σκοπό τη βελτίωση της γνώσης και την αναβάθμιση της παρεχόμενης περίθαλψης. Ευελπιστώντας ότι η 5η Ημερίδα της Ε.Ε.Χ.Σ θα ανταποκριθεί και φέτος στις προσδοκίες σας, θα χαρούμε να σας έχουμε κοντά μας. Άλλωστε, η ενεργός συμμετοχή σας είναι αυτή που θα αναδείξει τη δυναμική της Ημερίδας.


Ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Χ.Σ.
Φραγκίσκος Φραγκίσκος

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016 19:35

ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ & ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ

ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ
ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 2016-2017
ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ
Επιστημονικός υπεύθυνος: Αν. Καθηγητής Φραγκίσκος Δ. Φραγκίσκος
Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση των τριών πρώτων μετεκπαιδευτικών προγραμμάτων εμφυτευματολογίας, η Ε.Ε.Χ.Σ.
βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να επαναλάβει την εκπαίδευση οδοντιάτρων στην εμφυτευματολογία, με συμμετέχοντες
προσκεκλημένους καθηγητές από Πανεπιστήμια του Λονδίνου (University College of
London - Eastman Dental Institute, Queen Mary University), παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να τοποθετήσουν
οστεοενσωματούμενα εμφυτεύματα σε ασθενείς καθώς και να ασκηθούν στην προσθετική τους επιεμφυτευματική
αποκατάσταση. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Θεωρητική και Πρακτική Εκπαίδευση.
ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Α. Η εκπαίδευση των συμμετεχόντων στην:
• κλινική και ακτινογραφική αξιολόγηση των ασθενών
• διαμόρφωση του σχεδίου θεραπείας
• χρήση πρωτοξειδίου του αζώτου (Ν2Ο)
• ενδοφλέβια χορήγηση για “μέθη”
• καρδιοπνευμονική ανάνηψη.
Β. Η εξάσκηση στην τοποθέτηση εμφυτευμάτων και την επιεμφυτευματική προσθετική αποκατάσταση.
Το μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα θα διαρκέσει από τον Νοέμβριο του 2016 έως τον Μάιο του 2017, περιλαμβάνει 240
ώρες διδασκαλίας και θα πραγματοποιείται 2 φορές το μήνα, Σάββατο και Κυριακή, από τις 9:00 π.μ έως τις 17:00 μ.μ..
Η θεματολογία του προγράμματος καλύπτει όλο το φάσμα της οδοντιατρικής εμφυτευματολογίας που αρχίζει από τις
βασικές αρχές οστεοενσωμάτωσης και καταλήγει στην τοποθέτηση εμφυτευμάτων και την προσθετική αποκατάστασή
τους.
Η εκπαιδευτική διαδικασία περιλαμβάνει συνεχή θεωρητική και πρακτική εξάσκηση, βιβλιογραφική ενημέρωση,
παρουσίαση περιστατικών και εφαρμογή σχεδίου θεραπείας, παρακολούθηση βιντεοσκοπημένων αλλά και ζωντανών
χειρουργικών επεμβάσεων, καθώς και πρακτική εξάσκηση σε μοντέλα γνάθων, κεφαλές χοίρων και σε ασθενείς.
Η ιδιαιτερότητα του προγράμματος έγκειται στο γεγονός ότι οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευθούν και σε ασθενείς,
τοποθετώντας οι ίδιοι έως 5 εμφυτεύματα με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών του προγράμματος.
Μετά από την ολοκλήρωση του προγράμματος και την επιτυχή διεκπεραίωση γραπτών και προφορικών εξετάσεων, θα
χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης με μοριοδότηση σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πιστωτικών Μονάδων
(ECTS).
Η επιστημονική ομάδα των διδασκόντων που θα πλαισιώσει το πρόγραμμα αποτελείται από καταξιωμένους και
εξειδικευμένους στο χώρο καθηγητές και κλινικούς οδοντιάτρους, ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων.
Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθούν δωρεάν τα δύο συγγράμματα του Αν. καθηγητή Φραγκίσκου Φραγκίσκου,
«Χειρουργική Στόματος» και «Οδοντιατρική Εμφυτευματολογία».
Ειδική προσφορά 10 εμφυτευμάτων και μίας χειρουργικής κασετίνας κοπτικών εργαλείων για τοποθέτηση
εμφυτευμάτων, από σύστημα επάνω στο οποίο θα ασκηθούν οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια του
Προγράμματος.
Το Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα θα διεξαχθεί στο υπερσύγχρονο εκπαιδευτικό κέντρο της Ε.Ε.Χ.Σ, το οποίο είναι άρτια
εξοπλισμένο και οργανωμένο με πρωτοποριακά μέσα θεωρητικής, πρακτικής και κλινικής εκπαίδευσης.
ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ, Κυδαθηναίων 3, Πλάκα
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας στη διεύθυνση www.ssos.gr ή
επικοινωνήστε τηλεφωνικά με τον κ. Φ. Φραγκίσκο (6945-951699) ή την κ. Π. Παπανικολάου (6977-822154).

Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016 18:25

ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Συνημμένα αρχεία:

Η Ε.Ε.Χ.Σ. με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την πραγματοποίηση σειράς μετεκπαιδευτικών μαθημάτων αισθητικής της περιστοματικής περιοχής. Τα μαθήματα θα διεξαχθούν την περίοδο Απρίλιος 2016 - Μάιος 2016 και θα περιλαμβάνουν 3 σαββατοκύριακα εκπαίδευσης.

 

Οι συμμετέχοντες θα είναι ιατροί όλων των ειδικοτήτων και οδοντίατροι. Η εκπαίδευσή τους θα περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική κατάρτιση. Οι εκπαιδευόμενοι θα ασκηθούν σε επεμβάσεις έγχυσης υαλουρονικού οξέος στην περιστοματική περιοχή.

 

Μετά την ολοκλήρωση του Σεμιναρίου θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

 

Το Σεμινάριο θα μοριοδοτηθεί με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πιστωτικών Μονάδων (ECTS).

 

Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει έγκαιρα να υποβάλουν την αίτηση συμμετοχής στην Επιστημονική Εταιρεία Χειρουργικής Στόματος, ηλεκτρονικά (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) ή ταχυδρομικά στη διεύθυνση: Ε.Ε.Χ.Σ., Κυδαθηναίων 3, Πλάκα 10557 Αθήνα (Η αίτηση είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο www.ssos.gr).

Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016 18:20

ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ & ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ

Συνημμένα αρχεία:

Η Ε.Ε.Χ.Σ., στα πλαίσια της προσπάθειάς της για προώθηση και διάδοση των επιστημονικών εξελίξεων
στο τομέα της Χειρουργικής Στόματος, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την διεξαγωγή του
2ου Μετεκπαιδευτικού Προγράμματος Χειρουργικής Στόματος.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Θεωρητική και Πρακτική Εκπαίδευση. Θα είναι διάρκειας 64 ωρών και θα
υλοποιηθεί στις ακόλουθες ημερομηνίες:
• Σάββατο 17/ Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016
• Σάββατο 1 / Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016
• Σάββατο 15 / Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016
• Σάββατο 29 / Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016
Η θεματολογία του προγράμματος καλύπτει όλο το φάσμα της χειρουργικής στόματος.
Η εκπαιδευτική διαδικασία περιλαμβάνει:
• εξάσκηση σε χειρουργικές τεχνικές τομών, κρημνών και συρραφής του τραύματος (σε κεφαλές χοίρων)
• παρασκευή μοσχεύματος από πλάσμα πλούσιο σε αυξητικούς παράγοντες (PRGF) μετά από αιμοληψία
• επίδειξη εργαλείων που χρησιμοποιούνται στη χειρουργική του στόματος
• μελέτη πανοραμικών ακτινογραφιών και αξονικών τομογραφιών
• προβολή video με ενδιαφέροντα περιστατικά χειρουργικών επεμβάσεων
• κυκλική συμμετοχή των εκπαιδευομένων σε ζωντανές επεμβάσεις χειρουργικής στόματος, οι οποίες πα-
ράλληλα θα βιντεοσκοπούνται και θα προβάλλονται άμεσα στον σεμιναριακό χώρο. Ο κάθε συµµ ετέχοντας
δικαιούται να εκπαιδευτεί ως πρώτος χειρουργός σε δύο δικούς του ασθενείς µε καθοδήγηση των εκπαι-
δευτών του προγράµµ ατος
Η επιστηµονική οµάδα των διδασκόντων που θα πλαισιώσει το πρόγραµµ α αποτελείται από καταξιωµέ-
νους και εξειδικευµένους στο χώρο καθηγητές και κλινικούς με εξειδίκευση στη χειρουργική στόµατος.
Μετά την ολοκλήρωση του προγράµµ ατος θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης. Το πρόγραµµ α
θα µοριοδοτηθεί µε βάση το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πιστωτικών Μονάδων (ECTS).
Το πρακτικό µέρος του προγράµµ ατος θα περιλαµβάνει χρήση χειρουργικών συστηµάτων υψηλής τεχνο-
λογίας: Χειρουργικά Mικροµότορ & Πιεζοηλεκτρικά Χειρουργικά Συστήµατα
ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ
Κυδαθηναίων 3, Πλάκα
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφθήτε την ιστοσελίδα μας
στη διεύθυνση www.ssos.gr

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016 12:44

4η Ημερίδα Επιστημονικής Εταιρείας Χειρουργικής Στόματος

Πρόσκληση

 
Ο ταχύτατος ρυθμός εξέλιξης της οδοντιατρικής επιστήμης τα τελευταία χρόνια και οι  ραγδαίες αλλαγές που συμβαίνουν καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για συνεχή επιμόρφωση και ενημέρωση τόσο των νεότερων όσο και των πιο έμπειρων οδοντιάτρων. Για τον λόγο αυτό, η Επιστημονική Εταιρεία Χειρουργικής Στόματος, πιστή στην υπόσχεσή της για διαρκή συνεισφορά στην προώθηση και διάδοση των επιστημονικών εξελίξεων στον
συγκεκριμένο τομέα, έχει προγραμματίσει για τις 13 Φεβρουαρίου 2016, στο ξενοδοχείο CARAVEL, ημερίδα με τίτλο «Η συμβολή της Χειρουργικής Στόματος σε συνήθη προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Γενικός Οδοντίατρος». Οι ομιλητές που θα πλαισιώσουν την ημερίδα είναι καταξιωμένοι καθηγητές και κλινικοί
χειρουργοί στόματος. Γνωρίζοντας τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στον εργασιακό μας χώρο, η Ε.Ε.Χ.Σ. αποφάσισε, όπως και τα προηγούμενα έτη, την δωρεάν συμμετοχή, καθώς η παρουσία όλων
είναι σημαντική.
 
 
 
 
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Φραγκίσκος Δ. Φραγκίσκος
Αναπληρωτής Kαθηγητής
Πρόεδρος Επιστημονικής Εταιρείας
Χειρουργικής Στόματος
Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015 23:18

ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2015 - 2016

  ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ

                                   ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 2015-2016

ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ

Επιστημονικός υπεύθυνος: Αν. Καθηγητής Φραγκίσκος Δ. Φραγκίσκος

Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του πρώτου και δεύτερου μετεκπαιδευτικού προγράμματος εμφυτευματολογίας περιόδου 2013-2014 και 2014-2015, η Ε.Ε.Χ.Σ. βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να επαναλάβει την εκπαίδευση οδοντιάτρων στην εμφυτευματολογία, με συμμετέχοντες προσκεκλημένους καθηγητές από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου UCL (University College of London Eastman Dental Institute), παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να τοποθετήσουν οστεοενσωματούμενα εμφυτεύματα σε ασθενείς καθώς και να ασκηθούν στην προσθετική τους επιεμφυτευματική αποκατάσταση. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Θεωρητική και Πρακτική Εκπαίδευση.

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Α.  Η εκπαίδευση των συμμετεχόντων στην:

 • κλινική και ακτινογραφική αξιολόγηση των ασθενών

 

 • διαμόρφωση του σχεδίου θεραπείας

 

 • χρήση πρωτοξειδίου του αζώτου (Ν2Ο)

 

 • ενδοφλέβια χορήγηση για “μέθη”

 

 • καρδιοπνευμονική ανάνηψη.

Β. Η εξάσκηση στην τοποθέτηση εμφυτευμάτων και την επιεμφυτευματική προσθετική αποκατάσταση.

Το μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα θα διαρκέσει από τον Νοέμβριο του 2015 έως τον Ιούνιο του 2016, περιλαμβάνει 240 ώρες διδασκαλίας και θα πραγματοποιείται 2 φορές το μήνα, Σάββατο και Κυριακή, από τις 9:00 π.μ έως τις 17:00 μ.μ.

Η θεματολογία του προγράμματος καλύπτει όλο το φάσμα της οδοντιατρικής εμφυτευματολογίας που αρχίζει από τις βασικές αρχές οστεοενσωμάτωσης και καταλήγει στην τοποθέτηση εμφυτευμάτων και την προσθετική αποκατάστασή τους.

Η εκπαιδευτική διαδικασία περιλαμβάνει συνεχή θεωρητική και πρακτική εξάσκηση, βιβλιογραφική ενημέρωση, παρουσίαση περιστατικών και εφαρμογή σχεδίου θεραπείας, παρακολούθηση βιντεοσκοπημένων αλλά και ζωντανών χειρουργικών επεμβάσεων, καθώς και πρακτική εξάσκηση σε μοντέλα γνάθων, κεφαλές χοίρων και σε ασθενείς.

Η ιδιαιτερότητα του προγράμματος, σε σχέση με κάθε άλλο μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα εμφυτευματολογίας, έγκειται στο γεγονός ότι οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευθούν και σε ασθενείς, τοποθετώντας οι ίδιοι 3-5 εμφυτεύματα με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών του προγράμματος.

Μετά από την ολοκλήρωση του προγράμματος και την επιτυχή διεκπεραίωση γραπτών και προφορικών εξετάσεων, θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης με μοριοδότηση σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πιστωτικών Μονάδων (ECTS).

Η επιστημονική ομάδα των διδασκόντων που θα πλαισιώσει το πρόγραμμα αποτελείται από καταξιωμένους και εξειδικευμένους στο χώρο καθηγητές και κλινικούς οδοντιάτρους, ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων.

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθούν δωρεάν:

 • Τα δύο συγγράμματα του Αν. καθηγητή Φραγκίσκου Φραγκίσκου, «Χειρουργική Στόματος» και  

   «Οδοντιατρική Εμφυτευματολογία».

 • Μία χειρουργική κασετίνα κοπτικών εργαλείων για τοποθέτηση εμφυτευμάτων, από σύστημα επάνω

   στο οποίο θα ασκηθούν οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια του Προγράμματος.

Το Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα θα διεξαχθεί στο υπερσύγχρονο εκπαιδευτικό κέντρο της Ε.Ε.Χ.Σ, το οποίο είναι άρτια       εξοπλισμένο και οργανωμένο με πρωτοποριακά μέσα θεωρητικής, πρακτικής και κλινικής εκπαίδευσης.

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

Κυδαθηναίων 3, Πλάκα

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας στη διεύθυνση www.ssos.gr ή επικοινωνείστε τηλεφωνικά με τον κ. Φ. Φραγκίσκο (6945-951699) ή την κ. Π. Παπανικολάου (6977-822154).


ΠΡΩΤΟ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ

Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2015 12:32

ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2015 ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ

Συνημμένα αρχεία:

Η Ε.Ε.Χ.Σ., στα πλαίσια της προσπάθειάς της για προώθηση και διάδοση των επιστημονικών χειρουργικών επεμβάσεων Στόματος, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την διεξαγωγή Μετεκπαιδευτικού Προγράμματος Χειρουργικής Στόματος.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Θεωρητική και Πρακτική Εκπαίδευση. Θα είναι διάρκειας 64 ωρών και θα υλοποιηθεί στις ακόλουθες ημερομηνίες:

Σάββατο 19 / Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Σάββατο 3 / Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Σάββατο 17 / Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Η θεματολογία του προγράμματος καλύπτει όλο το φάσμα της χειρουργικής στόματος.

Η εκπαιδευτική διαδικασία περιλαµβάνει:

Eξάσκηση σε χειρουργικές τεχνικές τοµών (µε χρήση κλασσικών αλλά και νέων τεχνολογιών - συστηµάτων), κρηµνών και συρραφής του τραύµατος (σε κεφαλές χοίρων)

Παρασκευή µοσχεύµατος από πλάσµα πλούσιο σε αυξητικούς παράγοντες (PRGF) µετά από αιµοληψία, καθώς και µε λήψη chips οστού µε πιεζοχειρουργικό σύστηµα ? επίδειξη εργαλείων που χρησιµοποιούνται στη χειρουργική του στόµατος ?

Μελέτη πανοραµικών ακτινογραφιών και αξονικών τοµογραφιών

  

  Προβολή video µε ενδιαφέροντα περιστατικά χειρουργικών επεµβάσεων  

  

  Κυκλική συµµετοχή των εκπαιδευοµένων σε ζωντανές επεµβάσεις χειρουργικής στόµατος, οι οποίες παράλληλα θα βιντεοσκοπούνται και θα προβάλλονται άµεσα στον σεµιναριακό χώρο.

   

 

  Ο κάθε συµµετέχοντας δικαιούται να εκπαιδευτεί ως πρώτος χειρουργός σε δύο δικούς του ασθενείς µε καθοδήγηση των εκπαιδευτών του προγράµµατος

 

  Η επιστηµονική οµάδα των διδασκόντων που θα πλαισιώσει το πρόγραµµα αποτελείται από καταξιωµένους και εξειδικευµένους στο χώρο καθηγητές και κλινικούς χειρουργούς στόµατος. Μετά την ολοκλήρωση του προγράµµατος θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης. Το πρόγραµµα θα µοριοδοτηθεί µε βάση το σύστηµα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το πρακτικό µέρος του προγράµµατος θα περιλαµβάνει χρήση χειρουργικών συστηµάτων υψηλής τεχνολογίας: Χειρουργικά Mικροµότορ & Πιεζοηλεκτρικά Χειρουργικά Συστήµατα

 

   ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

   ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ Κυδαθηναίων 3, Πλάκα

   Επιστημονικός Υπεύθυνος: Αν. Καθηγητής  Φραγκίσκος Φ. Φραγκίσκος

 

ΧΟΡΗΓΟΙ

Medicodent-Π.Πρέτσιος Α.Ε.

Bien-Air Medical Technologies

Mectron Srl - Piezosurgery