ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2015 ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ

Η Ε.Ε.Χ.Σ., στα πλαίσια της προσπάθειάς της για προώθηση και διάδοση των επιστημονικών χειρουργικών επεμβάσεων Στόματος, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την διεξαγωγή Μετεκπαιδευτικού Προγράμματος Χειρουργικής Στόματος.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Θεωρητική και Πρακτική Εκπαίδευση. Θα είναι διάρκειας 64 ωρών και θα υλοποιηθεί στις ακόλουθες ημερομηνίες:

Σάββατο 19 / Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Σάββατο 3 / Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Σάββατο 17 / Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Η θεματολογία του προγράμματος καλύπτει όλο το φάσμα της χειρουργικής στόματος.

Η εκπαιδευτική διαδικασία περιλαµβάνει:

Eξάσκηση σε χειρουργικές τεχνικές τοµών (µε χρήση κλασσικών αλλά και νέων τεχνολογιών - συστηµάτων), κρηµνών και συρραφής του τραύµατος (σε κεφαλές χοίρων)

Παρασκευή µοσχεύµατος από πλάσµα πλούσιο σε αυξητικούς παράγοντες (PRGF) µετά από αιµοληψία, καθώς και µε λήψη chips οστού µε πιεζοχειρουργικό σύστηµα ? επίδειξη εργαλείων που χρησιµοποιούνται στη χειρουργική του στόµατος ?

Μελέτη πανοραµικών ακτινογραφιών και αξονικών τοµογραφιών  

  Προβολή video µε ενδιαφέροντα περιστατικά χειρουργικών επεµβάσεων  

  

  Κυκλική συµµετοχή των εκπαιδευοµένων σε ζωντανές επεµβάσεις χειρουργικής στόµατος, οι οποίες παράλληλα θα βιντεοσκοπούνται και θα προβάλλονται άµεσα στον σεµιναριακό χώρο.

   

  Ο κάθε συµµετέχοντας δικαιούται να εκπαιδευτεί ως πρώτος χειρουργός σε δύο δικούς του ασθενείς µε καθοδήγηση των εκπαιδευτών του προγράµµατος.

 

  Η επιστηµονική οµάδα των διδασκόντων που θα πλαισιώσει το πρόγραµµα αποτελείται από καταξιωµένους και εξειδικευµένους στο χώρο καθηγητές και κλινικούς χειρουργούς στόµατος. Μετά την ολοκλήρωση του προγράµµατος θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης. Το πρόγραµµα θα µοριοδοτηθεί µε βάση το σύστηµα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το πρακτικό µέρος του προγράµµατος θα περιλαµβάνει χρήση χειρουργικών συστηµάτων υψηλής τεχνολογίας: Χειρουργικά Mικροµότορ & Πιεζοηλεκτρικά Χειρουργικά Συστήµατα.

 

   ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

   ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ Κυδαθηναίων 3, Πλάκα

   Επιστημονικός Υπεύθυνος: Αν. Καθηγητής  Φραγκίσκος Φ. Φραγκίσκος

 

 

ΧΟΡΗΓΟΙ

Medicodent-Π.Πρέτσιος Α.Ε.

Bien-Air Medical Technologies

Mectron Srl - Piezosurgery